Pagina se încarcă... vă rugăm așteptați!



Afișarea paginii întârzie? Clic aici
 
Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro
IT si diverse
 
 AcasăAcasă   LinkuriLinkuri   FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   AlbumAlbum   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   SudokuSudoku    Mesaje privateMesaje private   Hartă Site(pseudo)Hartă Site(pseudo)    AutentificareAutentificare 

Arta de a gati. Smile)
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro -> Pasiuni comune -> Gastronomie
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
catalin.epure
Junior activ
Junior activ


Vârsta: 37
Data înscrierii: 22/Mar/2007
Mesaje: 31
Cuvinte scrise: 3,557
Sexul: Masculin
Locație: Heilbronn
ro.gif


MesajTrimis: Joi Iul 12, 2007 3:11 pm    Titlul subiectului: Arta de a gati. :)) Răspunde cu citat (quote)

sa stiti ca m-am gandit foarte mult si sunt dispus sa fac un curs de gastronomie, desi inca nu am idee unde se poate face; m-ar interesa deoarece mi se pare ca cineva (mai ales un barbat) care stie sa gateasca porneste cu niste atu-uri in relatiile sociale. Nu-i asa, Very Happy ,razvanel? ai dreptul sa ma contrazici...

acum, lasand gluma la o parte, sa stiti ca mie chiar imi plac mancarurile gustoase si facute dupa metode traditionale. Nu prea imi place ca trebuie sa iau mazarea congelata, chiar daca arata ca din gradina...

deasemenea mi-ar fi placut sa fiu (poate in timpul liber pe care il voi avea candva) degustator de vinuri. cred ca vinul este cea mai minunata bautura pe care omul a putut-o inventa, daca se poate spune asa. dar, din nou, atrag atentia, ca vinul pe care il consumam ar trebui sa fie natural.

oricum daca aveti retete interesante pe care doriti sa le impartasiti sa stiti ca sunt numai "ochi si urechi"!
Sus
catalin.epure este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
razvan
Site Admin
Site Admin



Data înscrierii: 16/Mar/2007
Mesaje: 1244
Cuvinte scrise: 74,092
Sexul: Masculin
Locație: Brasov / Cork (Irlanda)
ro.gif


MesajTrimis: Vin Iul 13, 2007 10:14 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Sunt absolut de-acord cu tine ca arta culinara este, intr-adevar, o arta, pe care mi-ar placea sa o deprind ca lumea nu de alta, dar este oricand folositoare, de exemplu cand iti iei lumea in cap si pleci cu vreo bursa, sau cand te certi cu sotia/prietena si aceasta renunta la ideea de a te mai alimenta. Mr. Green Eu am intalnit, cred, mai multi baieti priceputi intr-ale gastronomiei decat fete... Razz Si se si spune ca cei mai priceputi bucatari tot barbatii sunt Dancing , fara suparare pentru dragele noastre forumiste. Wink Daca afli de vreun curs serios de gastronomie sa ne anunti. Smile In ceea ce priveste vinul, mai ales cel facut cu grija, dupa toate canoanele este, intr-adevar, o bautura deosebita si, desi nu sunt un bautor(de bauturi alcoolice Mr. Green ) nu mi-ar displacea sa gust un vin bun. Pe masura ce dau de retete interesante, o sa le postez aici. Pana atunci, pofta buna la orice masa si weekend placut tuturor! Wink
Sus
razvan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
frger
Novice
Novice


Vârsta: 45
Data înscrierii: 09/Ian/2008
Mesaje: 3
Cuvinte scrise: 137
Sexul: Nespecificat
Locație: Bucharest
ro.gif


MesajTrimis: Mie Ian 09, 2008 11:57 am    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Da, intr-adevar este o arta sa stii sa gatesti.

Mie imi place sa gatesc vegetarian.

Am chiar o colectie de retete vegetariene traduse din germana.

Sunt multumita de rezultate.

Am respectat anumite reguli: 2 litri de apa pe zi consumati,
alimente proaspete, salate cat de multe, supe, sarmalute cu nuca si soia, miere in loc de zahar, fructe multe etc.

In schimb nu reusesc sa am mesele la ore regulate, asta conteaza foarte mult.

Am inteles de la dr. Virgil Stroiescu care a avut niste emisiuni pe aceata tema, ca este bine sa se manance dimineata destul de sanatos.
Puteti cauta pe google numele medicului si veti gasi si emisiunile.

_________________
Carti | Soft Magazin Virtual | Librarie online
Sus
frger este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
razvan
Site Admin
Site Admin



Data înscrierii: 16/Mar/2007
Mesaje: 1244
Cuvinte scrise: 74,092
Sexul: Masculin
Locație: Brasov / Cork (Irlanda)
ro.gif


MesajTrimis: Mie Ian 09, 2008 1:14 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Si eu am inteles la fel, din ceea ce am auzit si am citit despre dieta, ca masa de dimineata trebuie sa fie cea mai consistenta. Poti sa ne furnizezi niste retete vegetariene, din colectia ta tradusa din gemana, cand ai timp si chef? Eu chiar sunt curios. Wink
Sus
razvan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Mihaela14
Initiat
Initiat


Vârsta: 53
Data înscrierii: 18/Feb/2010
Mesaje: 758
Cuvinte scrise: 65,653
Sexul: Nespecificat


MesajTrimis: Dum Apr 04, 2010 10:07 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Drob din carne de porc si pasare[pentru cei care nu maninca miel]
cantitati pentru 10 portii:
-fleica de porc tocata-250 gr.
-ficatei de pasare-150gr.
-ceapa verde-6 buc.
-usturoi verde-5buc.
-oua-6 buc.
-praf de copt-1 plic
-faina-100gr
-piper-1 virf de lingurita
-boia de ardei-idem
-sare
-marar-1 leg.
-patrunjel-1 leg
-se pot adauga mirodenii dupa gust ca salvie,enibahar,rozmarin,etc.
Mod de preparare
Carnea de porc se toaca,se amesteca cu verdeturile tocate marunt,3 oua,condimante dupa gust,praful de copt stins in putina apa calda,faina.Se amesteca pina se obtine o pasta omogena.Dintr/un ou ,cu faina cit cuprinde[2 linguri] se framinta aluat de taitei,din care se intinde o foaie care se va folosi pentru tapetarea tavii sau formei.Se toarna jumatate din compozitie intr/o forma de cozonac unsa,tapetata cu faina si cu foaia de placinta[taitel],apoi se aseaza ficateii intregi,se adauga restul de compozitie.Se bat 2 oua,si se toarna deasupra.Se coace la foc moderat 30-40 min.[depinde de temperatura],avindu/se grija sa se rumeneasca uniform.Dupa ce se scoate din cuptor,se acopera cu un servet de bumbac foarte curat,si se lasa sa se raceasca ,iar cind s/a racit se baga la frigider 1 jumatate de ora,dupa care se portioneaza cu grija.Pofta buna!
Sus
Mihaela14 este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
razvan
Site Admin
Site Admin



Data înscrierii: 16/Mar/2007
Mesaje: 1244
Cuvinte scrise: 74,092
Sexul: Masculin
Locație: Brasov / Cork (Irlanda)
ro.gif


MesajTrimis: Lun Apr 05, 2010 9:31 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Sunt convins ca rezultatul este delicios. O sa le sugerez reteta specialistelor din familia mea, insa si altora. Smile Multumesc! Smile
Sus
razvan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Mihaela14
Initiat
Initiat


Vârsta: 53
Data înscrierii: 18/Feb/2010
Mesaje: 758
Cuvinte scrise: 65,653
Sexul: Nespecificat


MesajTrimis: Mar Apr 06, 2010 8:13 am    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

TORT CU FRISCA SI CREMA DE CIOCOLATA
blat:
-6 oua
-1 praf de copt
-2 cani[300ml]zahar
-2 cani faina
-50 ml apa fierbinte pentru stins praful de copt

sirop:
-300 ml apa
-3linguri zahar
-1 fiola esenta [dupa preferinta] vanilie

crema:
-500 gr margarina
-300 gr crema finetti

crema de frisca:
-500 ml frisca lichida
-200 gr smintina

decor din fructe de sezon sau ananas,kiwi,portocale

mod de preparare:
Se stinge praful de copt in apa fierbinte,se amesteca cu zaharul,faina,si ouale,pina se obtine o pasta omogena.Se toarna compozitia intr/o tava unsa si tapetata cu faina,si se coace la cuptor pina se rumeneste.[eu folosesc cuptorul electric deoarece se coace mai repede,ca si la drob,am estimat timpul de coacere in functie de acesta;la aragaz,focul trebuie sa fie moderat si asta prelungeste timpul de coacere]
Dupa ce s/a copt.se lasa sa se raceasca. Siropul se va obtine amestecind ingredientele la foc moderat,nu se lasa pe foc sa fiarba.Se lasa si acesta la racit.Crema se obtine amestecindu/se margarina cu finetti,nu va fie teama,nu va fi gretoasa! Dupa ce blatul si siropul s/au racit bine,blatul se va taia de preferat numai in doua,se pune prima foaie,pe platou,se insiropeaza turnind cu o lingura,pentru a se insiropa toata suprafata uniform.Apoi se aseaza crema,se pune si a doua foaie,care se insiropeaza si ea,iar la sfirsit se pune crema de frisca,dupa care se orneaza cu bucatele de fructe dupa gust!Se lasa la frigider 20 min.dupa care....puteti sa/l priviti! Laughing Laughing
Sus
Mihaela14 este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
razvan
Site Admin
Site Admin



Data înscrierii: 16/Mar/2007
Mesaje: 1244
Cuvinte scrise: 74,092
Sexul: Masculin
Locație: Brasov / Cork (Irlanda)
ro.gif


MesajTrimis: Mar Apr 06, 2010 6:17 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Ce bunatate o fi... Drool Si uite asa alcatuim si o mica carte de bucate pe forum. Wink
Sus
razvan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Mihaela14
Initiat
Initiat


Vârsta: 53
Data înscrierii: 18/Feb/2010
Mesaje: 758
Cuvinte scrise: 65,653
Sexul: Nespecificat


MesajTrimis: Mar Apr 06, 2010 8:58 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

PONCIURI

-BISCUITI SIMPLI 500 GR-
-MARGARINA 200GR.
-CREMA FINETTI 200GR
-SIROP 150ML
-NIEZ DE NUCA 100GR
-FULGI DE COCOS PENTRU DECOR[SE POATE FOLOSI SI CIOCOLATA CUVERTURA]

MOD DE PREPARARE:
Se farimiteaza biscuitii,sa amesteca cu siropul,margarina,crema finetti,si miezul de nuca tocat marunt.Se modeleaza bile mici cit nuca,se rostogolesc in cocos si...se dau 15 min. la rece,dupa care se pot servi!


Asta o poate face cu succes si un baiat de 10 ani!Succes!
Sus
Mihaela14 este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mihaela14
Initiat
Initiat


Vârsta: 53
Data înscrierii: 18/Feb/2010
Mesaje: 758
Cuvinte scrise: 65,653
Sexul: Nespecificat


MesajTrimis: Mar Apr 06, 2010 9:03 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Ah,scuze!La tort am uitat sa descriu prepararea cremei de frisca:se bate frisca,eventual cu un intaritor,apoi se amesteca cu smintina.[pentru cei care maninca mai dulce ,smintina se va amesteca putin mai inainte cu 2 linguri cu zahar].
Sus
Mihaela14 este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
razvan
Site Admin
Site Admin



Data înscrierii: 16/Mar/2007
Mesaje: 1244
Cuvinte scrise: 74,092
Sexul: Masculin
Locație: Brasov / Cork (Irlanda)
ro.gif


MesajTrimis: Mie Apr 07, 2010 6:42 am    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Mihaela14 a scris:
PONCIURI

-BISCUITI SIMPLI 500 GR-
-MARGARINA 200GR.
-CREMA FINETTI 200GR
-SIROP 150ML
-NIEZ DE NUCA 100GR
-FULGI DE COCOS PENTRU DECOR[SE POATE FOLOSI SI CIOCOLATA CUVERTURA]

MOD DE PREPARARE:
Se farimiteaza biscuitii,sa amesteca cu siropul,margarina,crema finetti,si miezul de nuca tocat marunt.Se modeleaza bile mici cit nuca,se rostogolesc in cocos si...se dau 15 min. la rece,dupa care se pot servi!


Asta o poate face cu succes si un baiat de 10 ani!Succes!


Nici nu stiam ca exista asa ceva... Smile Multumesc, tine-o tot asa! Wink
Sus
razvan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Mihaela14
Initiat
Initiat


Vârsta: 53
Data înscrierii: 18/Feb/2010
Mesaje: 758
Cuvinte scrise: 65,653
Sexul: Nespecificat


MesajTrimis: Joi Apr 08, 2010 9:13 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

PIZZA MALINA


BLAT:
-300 GR.FAINA
-150 ML APA
- 15GR DROJDIE DE BERE
-UN PRAF DE SARE

UMPLUTURA:
-CARNE TOCATA-250GR
-PASTRAMA DE PORC150GR[SE POATE FOLOSI SI GUSA AFUMATA,KAIZER]
-CABANOS 100GR
-CASCAVAL 100GR
-BRINZA DE BURDUF AFUMATA 100GR
-MASLINE VERZI MARI
-ROSII 100GR
-ARDEI GRAS 50 GR

MOD DE PREPARARE

SE DESFACE DROJDIA IN APA CALDUTA,SE AMESTECA CU FAINA SI SAREA,APOI SE FRAMINTA BINE,DUPA CARE SE LASA LA DOSPIT.
DUPA CE A DOSPIT 30 MIN. LA O TEMPERATURA DE 35-40 GRADE ,SE INTINDE O FOAIE ,CARE SE VA COCE IN TAVA UNSA SI TAPETATA CU FAINA 5 MIN. LA 300 GRADE,SAU PINA DEVINE AURIE[USOR RUMENITA]
DUPA CE SE RACESTE,SE ASEAZA UNIFORM INGREDIENTELE FELIATE ,IN ORDINEA URMATOARE :CARNEA TOCATA,PASTRAMA,CABANOSUL,BRINZA DE BURDUF,CASCAVALUL,APOI OUALE BATUTE ,IAR LA SFIRSIT MASLINELE,ROSIILE SI ARDEIUL,TOATE TOCATE CUBULETE,SE COACE PINA SE RUMENESTE MODERAT.SE SERVESTE CALDA CU SOS DE ROSII CU ARDEI,PREPARAT CU CONDIMENTE DUPA GUST[BUSUIOCUL SI MAGHERANUL DAU O SAVOARE DEOSEBITA].
Sus
Mihaela14 este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
razvan
Site Admin
Site Admin



Data înscrierii: 16/Mar/2007
Mesaje: 1244
Cuvinte scrise: 74,092
Sexul: Masculin
Locație: Brasov / Cork (Irlanda)
ro.gif


MesajTrimis: Vin Apr 09, 2010 3:27 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Drool Drool Drool ... Drool Wink
Sus
razvan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Mihaela14
Initiat
Initiat


Vârsta: 53
Data înscrierii: 18/Feb/2010
Mesaje: 758
Cuvinte scrise: 65,653
Sexul: Nespecificat


MesajTrimis: Vin Apr 09, 2010 3:56 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

PAPANASI
-BRINZA PROASPATA DE VACA-350GR.
-OUA-4BUC
-FAINA300GR
-1 PRAF DE COPT
-ULEI-200ML[PENTRU PRAJIT]
-DULCEATA-300GR
-SMINTINA-200GR

MOD DE PREPARARE

SE FRAMINTA UN ALUAT DIN BRINZA,OUA,FAINA SI PRAF DE COPT,DUPA CARE SE MODELEAZA COVRIGEI CU DIAMETRU DE APROXIMATIV 4 CM,CARE SE VOR PRAJI IN ULEI LA FOC MODERAT,INTORCINDU/SE PE AMBELE PARTI.
PENTRU FIECARE COVRIGEL SE VA MODELA SI CITE O BILA CIT DIAMETRUL ACESTUIA,CARE LA FEL SE VA PRAJI.
SE VOR SCOATE PE PROSOP DE HIRTIE SI SE VA LASA PUTIN SA SE SCURGA DE GRASIME.
PE UN PLATOU SE VOR ASEZA COVRIGEII,CU BILA DEASUPRA,APOI SE TOARNA DULCEATA[SE POATE FOLOSI SI PELTEA SAU MARMELADA DE CASA-GEM,DAR DACA ESTE MAI GROASA SE VA PUNE CITE O LINGURITA IN INTERIORUL COVRIGELULUI,APOI DEASUPRA ,BILA]DUPA CARE SE VOR TURNA DEASUPRA CITE 2-3 LINGURI DE SMINTINA.

CHIAR DACA ESTE UN DESERT OCOLIT DE PERSOANELE LA CURA DE SLABIRE,DUPA PAREREA MEA,SE MERITA SA MANINCI O PORTIE,DOUA,TREI,DUPA CARE SA MAI TII O CURA DE SLABIRE! Laughing
Sus
Mihaela14 este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
razvan
Site Admin
Site Admin



Data înscrierii: 16/Mar/2007
Mesaje: 1244
Cuvinte scrise: 74,092
Sexul: Masculin
Locație: Brasov / Cork (Irlanda)
ro.gif


MesajTrimis: Sâm Apr 10, 2010 5:18 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Mihaela14 a scris:
PAPANASI

CHIAR DACA ESTE UN DESERT OCOLIT DE PERSOANELE LA CURA DE SLABIRE,DUPA PAREREA MEA,SE MERITA SA MANINCI O PORTIE,DOUA,TREI,DUPA CARE SA MAI TII O CURA DE SLABIRE! Laughing


Bineinteles, sunt foarte buni, cand eram baietel, mancam papanasi regulat. Acum imi dau seama ca nu i-am mai savurat de mult timp. Cand ma intorc acasa, tratez eu cu bunica in acest sens. Razz
Sus
razvan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro -> Pasiuni comune -> Gastronomie Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum
Referință subiect (Stil MLA)
"Arta de a gati. Smile)." Mesaj online. Joi Iul 12, 2007 3:11 pm. razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro.
Joi Mar 28, 2024 9:42 pm. < http://forum.bocu.ro/viewtopic.php?t=505 >.




Securitate forum

95392 Atacuri blocate

Powered by BOCU.ro © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community / Razvan Bocu <<< razvan@bocu.ro >>>

Uptime server: 37 zile, 22 ore, 37 minute | Încărcare medie: 0.57, 0.55, 0.63

Server uptime(last month)