Pagina se încarcă... vă rugăm așteptați!



Afișarea paginii întârzie? Clic aici
 
Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro
IT si diverse
 
 AcasăAcasă   LinkuriLinkuri   FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   AlbumAlbum   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   SudokuSudoku    Mesaje privateMesaje private   Hartă Site(pseudo)Hartă Site(pseudo)    AutentificareAutentificare 

Calculatorul si sanatatea

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro -> Discutii diverse
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Sava Stan
Senior activ
Senior activ


Vârsta: 77
Data înscrierii: 16/Apr/2007
Mesaje: 141
Cuvinte scrise: 18,650
Sexul: Masculin
Locație: Buzau
ro.gif


MesajTrimis: Vin Apr 27, 2007 5:53 pm    Titlul subiectului: Calculatorul si sanatatea Răspunde cu citat (quote)

Un fapt mediat (incomplet zic eu) zilele acestea a fost decesul unei femei manager (firma audit), datorita suprasolicitarii (de prea multa munca).

Intuiesc ce se afla in spatele acestei tragedii. In primul rand auditarea aduce foarte multi bani. Nu oricine poate audita. Nu pentru ca n-ar putea-o s-o faca, ci pentru ca nu ajung sa intre in posesia unor contracte de acest gen (la indemana oamenilor influenti). Bineinteles, cei pusi sa munceasca sunt profesionisti.

Nu de putine ori am fost solicitat sa creez fisiere DBF (pentru EXCEL, de fapt) din aplicatiile mele (cele mai raspandite fisiere folosite sunt totusi in format DBF si le vine usor sa le importe, nu si in cazul meu, care, lucrand in C, am fisiere binare proprii; nu intra nici pasarea in ele).

Am fost surprins de aviditatea cu care se cer date (in integralitatea lor, ca de exemplu toate facturile din an, etc), pe care putini probabil se uita. de fapt da bine la lucrarea de audit, ca scanat, explorat, o multime de informatii.

Mai departe, bineinteles, se mai si prelucreaza. Dar daca n-ai instrument adecvat poti sa muncesti pe branci in prostie. Chestia este ca nici nu se intuieste ca se lucrurile se pot simplifica, daca te pricepi sau ai pe cineva priceput la programare.

Oricum, lucrul la computer, in conditii de captivitate (adica fiind captivat), este daunator si unicul meu sfat este, nu sa iei o cafea, nu sa fumezi o tigara, ci sa te duci sa te culci, oricand. Am in vedere aici si situatia multora care se angreneaza in jocuri si altele.

Pe de alta parte se pune problema daca radiatiile calculatorului (modintorul, in primul rand, dar nu numai) sunt daunatoare. Poate, dar nu in asa masura cum se crede. Monitoarele low radiation (toate care se fabrica de 10 ani incoace) nu mai au radiatii mari. Si nu radiatiile sunt, de fapt cauza. Imi amintesc ca acum mai bine de 10 ani, am lucrat vreo 6 ore incontinuu la un calculator cu monitor monocrom (la un client). Cand m-am sculat de pe scaun era sa cad de ameteala. M-am asezat la loc si m-am indepartat apoi lent. Am realizat ca sistemul om (capul meu) - calculator (monitor) se comporta ca cele doua armaturi ale unui condensator plan, fiecare din ele incarcandu-se cu electricitate statica de polaritati diferite. Cand m-am ridicat echilibrul s-a stricat si m-a luat ameteala (de ce nu ameteam si la computer ?).
Sus
Sava Stan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
frger
Novice
Novice


Vârsta: 45
Data înscrierii: 09/Ian/2008
Mesaje: 3
Cuvinte scrise: 137
Sexul: Nespecificat
Locație: Bucharest
ro.gif


MesajTrimis: Mie Ian 09, 2008 11:40 am    Titlul subiectului: Calculatorul si sanatatea Răspunde cu citat (quote)

Consider ca sanatatea poate fi rau atacata de statul ore in sir in fata unui calculator. Prea putina miscare, muschi atrofiati, prea putin timp alocat familiei etc.
_________________
Carti | Soft Magazin Virtual | Librarie online
Sus
frger este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
amandateq
Novice
Novice


Vârsta: 25
Data înscrierii: 12/Sep/2022
Mesaje: 2
Cuvinte scrise: 148
Sexul: Feminin
Locație: United States
us.gif


MesajTrimis: Vin Dec 30, 2022 4:48 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

You are right, I worked as a data entry operator for straight 03 years and Even i got issues in my lower back by sitting for long hours and had to take treatement from biofix to heal it. continuously working on a computer made me go very light headed and dizzy. It's better to manage you computer screen time. sitting too long in front of a computer is not good in a long run for you.
_________________
Amanda teq
Sus
amandateq este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro -> Discutii diverse Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum
Referință subiect (Stil MLA)
"Calculatorul si sanatatea." Mesaj online. Vin Apr 27, 2007 5:53 pm. razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro.
Mie Apr 24, 2024 4:22 pm. < http://forum.bocu.ro/viewtopic.php?t=41 >.




Securitate forum

101233 Atacuri blocate

Powered by BOCU.ro © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community / Razvan Bocu <<< razvan@bocu.ro >>>

Uptime server: 64 zile, 17 ore, 18 minute | Încărcare medie: 0.54, 0.66, 0.68

Server uptime(last month)