Data înscrierii: 22/Mar/2007 Mesaje: 5 Cuvinte scrise: 1,226 Sexul:
Trimis: Vin Noi 30, 2007 11:13 pm Titlul subiectului: gramatica... "tortura" si zambet
... important e sa ne intzelegem. Stii cum e ? Gramatica in epoca de "dincolo de reguli" devine chin. Chiar ma gandeam zilele astea cum mai pot invatza pushtii de 12 sau 13 ani pe la gramatica sa imparta fraza in propozitzii. Pfoaaaaaaa e tortura, frate !... Eu vorbesc de copiii care s-au trezit pe lumea asta (postmoderna) direct cu celularele la ureche, de la gradi'... care butoneaza acasa pc-ul si folosesc spatiul virtual. Ia ganditziva ce inseamna scoala in general pentru un pushti ca asta si in particular, ce inseamna sa invetze la gramatica sa mai desparta fraza in propozitii. Nu serios acum ... nu trebuie sa ne mire, dar pune-te in locul lui, cititorule... Destul noi suntem atrasi si "virusati" de aceasta tehnica si inca vedem efectul ei in viatza noastra, dar ei care nu au avut cunostintza a ceea ce am trait noi ?!
Gramatica inseamna regula, norma, ordine, ori pe noi ne asteapta nonconformismul, prezenteismul ("a fi prezent la viatza, a trai clipa"), deci gramatica este a intelectualului neinsemnat si absent.
Cand Liviu Gutza ureaza "Bafta" elevilor de liceu la stiri (el, care nu cunoaste bine alfabetul si emotia de a fi licean macar) atunci puterea inculturii imprastie definitiv orice concurentza...
Peste tot zambesc... Cred ca a fi intelectual se restrange la sine: sa fii tu pentru tine, ca nu ai ce arata lumii, ca e in zadar.
Oare ce vina au intelectualii ca stiu gramatica ? Nu au...
E vremea intrebarilor... intrebari banale sau profunde ?! Sunt intrebari retorice, dincolo de orice cunoastere, sau "dincoace" de constiintza.
Trimis: Vin Iul 08, 2011 7:15 am Titlul subiectului: (Fără titlu)
Nu știi gramatică, n-o să știi nici matematică. Dacă nu ințelegi corect
problema, cum poți să o rezolvi ?
Am întâlnit chiar juriști care interpretau incorect texte, tot din această
cauză. La observația mea, că "acolo este o virgulă", am primit un răspuns
stupefiant : "Dă-o dracului de virgulă !".
„el/ea iasă" este utilizat de obicei în zonele rurale ale Olteniei, de către persoanele mai puțin școlite. În orașe, majoritatea persoanelor folosesc forma corectă, „iese". Presa a avut un impact puternic în corectarea acestei greșeli de exprimare în ultimul deceniu. _________________ http://www.beautifulforums.co
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Nu puteți atașa fișiere în acest forum Nu puteți descărca fișiere în acest forum
Referință subiect (Stil MLA) "Oltenism ?." Mesaj online. Mar Oct 16, 2007 8:03 pm. razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro. Mar Mar 25, 2025 3:01 pm. < http://forum.bocu.ro/viewtopic.php?t=2622 >.