Pagina se încarcă... vă rugăm așteptați!



Afișarea paginii întârzie? Clic aici
 
Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro
IT si diverse
 
 AcasăAcasă   LinkuriLinkuri   FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   AlbumAlbum   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   SudokuSudoku    Mesaje privateMesaje private   Hartă Site(pseudo)Hartă Site(pseudo)    AutentificareAutentificare 

Musaca de vinete

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro -> Pasiuni comune -> Gastronomie
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Sava Stan
Senior activ
Senior activ


Vârsta: 77
Data înscrierii: 16/Apr/2007
Mesaje: 141
Cuvinte scrise: 18,650
Sexul: Masculin
Locație: Buzau
ro.gif


MesajTrimis: Joi Iul 31, 2014 11:00 am    Titlul subiectului: Musaca de vinete Răspunde cu citat (quote)

MUSACA de VINETE

4-5 vinete mari
500 grame carne de vită (sau vită + porc)
1 ceapă mare
7-8 roșii
Mărar, pătrunjel
Piper
Smântână
1 ou
2-3 linguri de bulion

Vinetele se spală și se sterg sau se lasă la zvântat. Nu se curăță. Se taie apoi felii circulare groase de cca 15 mm. Fiecare felie se presară cu sare pe ambele fețe și se lasă într-un castron mare, să se scurgă sucul amărui, o oră. Apoi, pe un prosop curat de bucătărie sau pe prosoape de hârtie, se pun felii de vinete iar cu alt prosop se apasă (tamponează) cât mai tare, ca să mai iasă din sucul amărui.

Într-o tigaie mai înăltuță se pune ulei de 3-4 degete înălțime, se încinge bine și se prăjesc feliile de vinete, pe ambele fețe, până se rumenesc bine. Din cauză că vinetele absorb ulei, când e nevoie, se mai completează cu ulei, se incinge și se continuă cu prăjitul feliilor rămase.

Cartea se toacă.

Într-o cratiță se strecoară uleiul de la prăjit, se pune ceapa tocată și se călește. Când este aurie se pune carnea tocată și se călește și ea cam 10 minute, după care se stinge focul, se pune în carne verdeața tocată, piper măcinat, puțină sare (nu prea multă, fiindcă sunt vinetele deja sărate).

Într-o cratiță mai înaltă se pune un rând de rondele de vinete. Se pun rondele și peste locurile rămase goale între rondele. Apoi se pune jumătate din carne și, deasupra, un rând de felii de roșii. Se continuă apoi cu alte straturi de vinete-carne-roșii.

În castronul în care au fost vinetele prăjite și în care s-a scurs din ele ulei, se pune conținutul oului (se sparge) și bulionul și se omogenizează. Se adaugă 5-6 linguri vârfuite de smântână, puțină apă, se omogenizeaza bine și se toarnă în cratiță, peste ultimul strat de felii de roșii. Cu o furculiță se dirijează smântâna să pătrundă în musaca. Dacă e nevoie, mai punem smântână, astfel încăt roșiile să rămână în sosul turnat. Balansăm ușor cratița ca să se omogenizeze sosul de deasupra.

Băgăm cratița în cuptorul încins și o lăsăm 30 de minute. Focul nu trebuie să fie dat la maximum, ci puțin peste jumătate.

Se servește simplu, cu murături sau ceapă crudă.

(Con)Stan(ța) Sava, Buzău, 31-iulie-2014
Sus
Sava Stan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
razvan
Site Admin
Site Admin



Data înscrierii: 16/Mar/2007
Mesaje: 1244
Cuvinte scrise: 74,092
Sexul: Masculin
Locație: Brasov / Cork (Irlanda)
ro.gif


MesajTrimis: Joi Iul 31, 2014 7:41 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

La prima vedere, impresia este ca avem de-a face cu un preparat gustos. Voi transmite reteta catre persoanele competente. Smile
Sus
razvan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
mihaelarogoz
Novice
Novice


Vârsta: 36
Data înscrierii: 11/Mai/2016
Mesaje: 1
Cuvinte scrise: 21
Sexul: Feminin


MesajTrimis: Mie Mai 11, 2016 4:16 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Multumim mult pentru reteta. Chiar nu stiam ce sa mai fac si am facut aceasta reteta data de dumneavoastra.

O zi buna.

_________________
promovare seo salon de infrumusetare manichiura mpfm mireasa pentru fiul meu
Sus
mihaelarogoz este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro -> Pasiuni comune -> Gastronomie Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum
Referință subiect (Stil MLA)
"Musaca de vinete." Mesaj online. Joi Iul 31, 2014 11:00 am. razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro.
Joi Mar 28, 2024 4:14 pm. < http://forum.bocu.ro/viewtopic.php?t=75557 >.




Securitate forum

95354 Atacuri blocate

Powered by BOCU.ro © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community / Razvan Bocu <<< razvan@bocu.ro >>>

Uptime server: 37 zile, 17 ore, 10 minute | Încărcare medie: 0.32, 0.52, 0.55

Server uptime(last month)