Pagina se încarcă... vă rugăm așteptați!



Afișarea paginii întârzie? Clic aici
 
Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro
IT si diverse
 
 AcasăAcasă   LinkuriLinkuri   FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   AlbumAlbum   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   SudokuSudoku    Mesaje privateMesaje private   Hartă Site(pseudo)Hartă Site(pseudo)    AutentificareAutentificare 

Personalizare download

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro -> Discutii cu specific IT -> Discutii tehnice
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Sava Stan
Senior activ
Senior activ


Vârsta: 77
Data înscrierii: 16/Apr/2007
Mesaje: 141
Cuvinte scrise: 18,650
Sexul: Masculin
Locație: Buzau
ro.gif


MesajTrimis: Lun Mai 07, 2007 9:20 pm    Titlul subiectului: Personalizare download Răspunde cu citat (quote)

Am un site, de pe care se pot descarca fisiere (arhive cu programe de actualizat). Dupa ce un client descarca (pot sa-l oblig sa descarce in radacina unui disc sau discheta) as vrea sa deschid fisierul descarcat in citire-scriere si sa-i modific niste octeti pe undeva (sa-l personalizez), in asa fel incat programul aplicatiei care-l dezarhiveaza (program propriu aplicatiei) sa-l verifice (vreau sa impiedic migrarea actualizarilor).

Normal, trebuie sa fac (in PHP):

$fisier="............fisier.arj";
@ $fp=fopen($fisier,"r+b");

Chestia este ca nu stiu sa-i pun calea (puncte-punctele).
Sus
Sava Stan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
benishor
Junior activ
Junior activ


Vârsta: 43
Data înscrierii: 31/Mar/2007
Mesaje: 35
Cuvinte scrise: 4,492
Sexul: Masculin
Locație: brasov
ro.gif


MesajTrimis: Mar Mai 08, 2007 4:16 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

N-am inteles problema. Poti fi mai explicit ?

De regula, la executia unui script, current directory-ul este setat ( atat cel virtual cat si cel fizic ) la directorul in care se afla scriptul ce este rulat de modulul de apache.

In cazul in care stii locatia fisierelor de download relativ la directorul scriptului, te poti folosi de getcwd(), dirname() si realpath() dupa caz pentru a-ti construi pathul fara a hardcoda pathul absolut.
Sus
benishor este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Sava Stan
Senior activ
Senior activ


Vârsta: 77
Data înscrierii: 16/Apr/2007
Mesaje: 141
Cuvinte scrise: 18,650
Sexul: Masculin
Locație: Buzau
ro.gif


MesajTrimis: Mar Mai 08, 2007 5:52 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Bine, si cum scriu calea fisierului de deschis:

$fis="C:\test.xxx";

sau

$fis="http://127.0.0.1/c:/test.xxx"

sau cum, ca nicicum nu-mi merge ?
Sus
Sava Stan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
benishor
Junior activ
Junior activ


Vârsta: 43
Data înscrierii: 31/Mar/2007
Mesaje: 35
Cuvinte scrise: 4,492
Sexul: Masculin
Locație: brasov
ro.gif


MesajTrimis: Mar Mai 08, 2007 6:02 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

da-mi exemplu concret : in ce director se afla scriptul php si in ce director se afla fisierul ? ( sper ca sunt amandoua pe web server, da ? )

http://127.0.0.1/ iti acceseaza root-ul webserverului de pe calculatorul tau. Acel root corespunde setarii de document root din configurarea serverului. URI-ul se adauga la DocumentRoot pentru a crea calea fizica a fisierului ( asta in cazul in care nu ai rewrite-uri si aliasuri )

Ce web server folosesti ?
Sus
benishor este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Sava Stan
Senior activ
Senior activ


Vârsta: 77
Data înscrierii: 16/Apr/2007
Mesaje: 141
Cuvinte scrise: 18,650
Sexul: Masculin
Locație: Buzau
ro.gif


MesajTrimis: Mar Mai 08, 2007 8:18 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Dom'le, eu am un sait ( www.savastan.ro), sunt firma de soft si am multi clienti. Pe acest sait pun arhive pentru a fi download-ate. Dupa ce o astfel de arhiva este download-ata (deci ajunge pe un disc al celui care a facut download-ul) ma intereseaza sa fac un open pe fisierul downloadat, acolo pe discul lui, sa-i modific ceva. Altfel spus, intru prin Internet Explorer pe www.savastan.ro (nu neaparat eu, cineva), fac download si, fata de fisierul original de pe server (o firma din Craiova, care-mi gazduieste saitul), inainte ca beneficiarul fisierului sa apuce sa-l foloseasca, vreau sa-l deschid si sa i-l personalizez.
Sus
Sava Stan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
Sava Stan
Senior activ
Senior activ


Vârsta: 77
Data înscrierii: 16/Apr/2007
Mesaje: 141
Cuvinte scrise: 18,650
Sexul: Masculin
Locație: Buzau
ro.gif


MesajTrimis: Mar Mai 08, 2007 8:19 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Din greseala, am dublat mesajul. Acesta este un mesaj sters.
Sus
Sava Stan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
benishor
Junior activ
Junior activ


Vârsta: 43
Data înscrierii: 31/Mar/2007
Mesaje: 35
Cuvinte scrise: 4,492
Sexul: Masculin
Locație: brasov
ro.gif


MesajTrimis: Mar Mai 08, 2007 8:37 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

In cazul asta nu intelegi protocolul HTTP sau nivelul de comunicare intre browser si web server.

E o aberatie ce ceri si pe drept cuvant. Inchipuie-ti ce frumos ar fi sa am acces la fisierele de pe harddiskul tau si sa le pot modifica.

O posibilitate ar fi sa personalizezi fisierul pe "sait" inainte de-al servi clientului spre download. Il pui sa completeze un formular, generezi fisierul personalizat in functie de formularul completat si i-l servesti spre download.

Browserul *nu are* acces la file system.
Sus
benishor este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Sava Stan
Senior activ
Senior activ


Vârsta: 77
Data înscrierii: 16/Apr/2007
Mesaje: 141
Cuvinte scrise: 18,650
Sexul: Masculin
Locație: Buzau
ro.gif


MesajTrimis: Mar Mai 08, 2007 10:00 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Modificarea fisierului pe sait nu-mi convine din cauza accesului concurent.
Sus
Sava Stan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
benishor
Junior activ
Junior activ


Vârsta: 43
Data înscrierii: 31/Mar/2007
Mesaje: 35
Cuvinte scrise: 4,492
Sexul: Masculin
Locație: brasov
ro.gif


MesajTrimis: Mar Mai 08, 2007 10:12 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Sa fim seriosi : daca e vorba de trafic sau resursele serverului, la cate accesari te astepti ? Cred ca-ti faci griji degeaba. Cat despre concurenta, poti folosi ca si componenta unica id-ul de sesiune pentru a genera nume de fisiere / directoare unice per conexiune.

Ideea e sa ai fisierul intr-un loc si pt fiecare client sa il copii intr-un alt loc, sa-l modifici si sa i-l dai spre download.


Singura solutie la ceea ce doresti tu client side e sa scrii o componenta ActiveX, apoi sa-l fortezi pe user sa foloseasca Internet Explorer, sa instaleze componenta si sa iti scrii tot protocolul de download de fisier si personalizare prin ActiveX.

Sau sa treci pe Java.

Alta modalitate ar fi sa scrii un program de update ( ca tot stii C ) care sa descarce transparent fisierul si sa faca modificarile local ( modificari pe care le poate lua prin http ).
Sus
benishor este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Sava Stan
Senior activ
Senior activ


Vârsta: 77
Data înscrierii: 16/Apr/2007
Mesaje: 141
Cuvinte scrise: 18,650
Sexul: Masculin
Locație: Buzau
ro.gif


MesajTrimis: Mar Mai 08, 2007 10:57 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru asistenta. Deocamdata abandonez pista asta.

Oricum, trafic pe server, cand se schimba ceva in legislatie (ca la noi la nimenea !) este berechet, ca am clienti certi, care stau cu gura cascata sa le dau actualizarile !
Sus
Sava Stan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
Sava Stan
Senior activ
Senior activ


Vârsta: 77
Data înscrierii: 16/Apr/2007
Mesaje: 141
Cuvinte scrise: 18,650
Sexul: Masculin
Locație: Buzau
ro.gif


MesajTrimis: Dum Mai 20, 2007 8:39 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

In sfarsit, am rezolvat. Mi-am facut propriul program de download (pe care l-am introdus in aplicatie, dar care se poate apela si independent, in cazul in care internetul este disponibil pe alt aclculator). Dupa ce m-am chinuit vreo doua saptamani cu Java, intr-un final mi-a iesit cu un programel in C++ (BC6) folosind wininet.lib. Inca odata, multumiri pentru
interesul fata de problema si pentru orientarea cautarilor.
Sus
Sava Stan este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
alicehughes
Junior activ
Junior activ


Vârsta: 27
Data înscrierii: 05/Apr/2024
Mesaje: 15
Cuvinte scrise: 483
Sexul: Feminin


MesajTrimis: Lun Apr 15, 2024 3:20 pm    Titlul subiectului: (Fără titlu) Răspunde cu citat (quote)

Did you try チャットGPT 日本 for more?
Sus
alicehughes este deconectat Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro -> Discutii cu specific IT -> Discutii tehnice Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum
Referință subiect (Stil MLA)
"Personalizare download." Mesaj online. Lun Mai 07, 2007 9:20 pm. razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro.
Joi Iun 20, 2024 8:45 pm. < http://forum.bocu.ro/viewtopic.php?t=53 >.




Securitate forum

111344 Atacuri blocate

Powered by BOCU.ro © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community / Razvan Bocu <<< razvan@bocu.ro >>>

Uptime server: 52 zile, 2 ore, 00 minute | Încărcare medie: 0.44, 0.31, 0.32

Server uptime(last month)