Trimis: Joi Iul 12, 2007 3:11 pm Titlul subiectului: Arta de a gati. :))
sa stiti ca m-am gandit foarte mult si sunt dispus sa fac un curs de gastronomie, desi inca nu am idee unde se poate face; m-ar interesa deoarece mi se pare ca cineva (mai ales un barbat) care stie sa gateasca porneste cu niste atu-uri in relatiile sociale. Nu-i asa, ,razvanel? ai dreptul sa ma contrazici...
acum, lasand gluma la o parte, sa stiti ca mie chiar imi plac mancarurile gustoase si facute dupa metode traditionale. Nu prea imi place ca trebuie sa iau mazarea congelata, chiar daca arata ca din gradina...
deasemenea mi-ar fi placut sa fiu (poate in timpul liber pe care il voi avea candva) degustator de vinuri. cred ca vinul este cea mai minunata bautura pe care omul a putut-o inventa, daca se poate spune asa. dar, din nou, atrag atentia, ca vinul pe care il consumam ar trebui sa fie natural.
oricum daca aveti retete interesante pe care doriti sa le impartasiti sa stiti ca sunt numai "ochi si urechi"!
Sunt absolut de-acord cu tine ca arta culinara este, intr-adevar, o arta, pe care mi-ar placea sa o deprind ca lumea nu de alta, dar este oricand folositoare, de exemplu cand iti iei lumea in cap si pleci cu vreo bursa, sau cand te certi cu sotia/prietena si aceasta renunta la ideea de a te mai alimenta. Eu am intalnit, cred, mai multi baieti priceputi intr-ale gastronomiei decat fete... Si se si spune ca cei mai priceputi bucatari tot barbatii sunt , fara suparare pentru dragele noastre forumiste. Daca afli de vreun curs serios de gastronomie sa ne anunti. In ceea ce priveste vinul, mai ales cel facut cu grija, dupa toate canoanele este, intr-adevar, o bautura deosebita si, desi nu sunt un bautor(de bauturi alcoolice ) nu mi-ar displacea sa gust un vin bun. Pe masura ce dau de retete interesante, o sa le postez aici. Pana atunci, pofta buna la orice masa si weekend placut tuturor!
Trimis: Mie Ian 09, 2008 11:57 am Titlul subiectului: (Fără titlu)
Da, intr-adevar este o arta sa stii sa gatesti.
Mie imi place sa gatesc vegetarian.
Am chiar o colectie de retete vegetariene traduse din germana.
Sunt multumita de rezultate.
Am respectat anumite reguli: 2 litri de apa pe zi consumati,
alimente proaspete, salate cat de multe, supe, sarmalute cu nuca si soia, miere in loc de zahar, fructe multe etc.
In schimb nu reusesc sa am mesele la ore regulate, asta conteaza foarte mult.
Am inteles de la dr. Virgil Stroiescu care a avut niste emisiuni pe aceata tema, ca este bine sa se manance dimineata destul de sanatos.
Puteti cauta pe google numele medicului si veti gasi si emisiunile. _________________ Carti | Soft Magazin Virtual | Librarie online
Trimis: Mie Ian 09, 2008 1:14 pm Titlul subiectului: (Fără titlu)
Si eu am inteles la fel, din ceea ce am auzit si am citit despre dieta, ca masa de dimineata trebuie sa fie cea mai consistenta. Poti sa ne furnizezi niste retete vegetariene, din colectia ta tradusa din gemana, cand ai timp si chef? Eu chiar sunt curios.
Trimis: Dum Apr 04, 2010 10:07 pm Titlul subiectului: (Fără titlu)
Drob din carne de porc si pasare[pentru cei care nu maninca miel]
cantitati pentru 10 portii:
-fleica de porc tocata-250 gr.
-ficatei de pasare-150gr.
-ceapa verde-6 buc.
-usturoi verde-5buc.
-oua-6 buc.
-praf de copt-1 plic
-faina-100gr
-piper-1 virf de lingurita
-boia de ardei-idem
-sare
-marar-1 leg.
-patrunjel-1 leg
-se pot adauga mirodenii dupa gust ca salvie,enibahar,rozmarin,etc.
Mod de preparare
Carnea de porc se toaca,se amesteca cu verdeturile tocate marunt,3 oua,condimante dupa gust,praful de copt stins in putina apa calda,faina.Se amesteca pina se obtine o pasta omogena.Dintr/un ou ,cu faina cit cuprinde[2 linguri] se framinta aluat de taitei,din care se intinde o foaie care se va folosi pentru tapetarea tavii sau formei.Se toarna jumatate din compozitie intr/o forma de cozonac unsa,tapetata cu faina si cu foaia de placinta[taitel],apoi se aseaza ficateii intregi,se adauga restul de compozitie.Se bat 2 oua,si se toarna deasupra.Se coace la foc moderat 30-40 min.[depinde de temperatura],avindu/se grija sa se rumeneasca uniform.Dupa ce se scoate din cuptor,se acopera cu un servet de bumbac foarte curat,si se lasa sa se raceasca ,iar cind s/a racit se baga la frigider 1 jumatate de ora,dupa care se portioneaza cu grija.Pofta buna!
Trimis: Mar Apr 06, 2010 8:13 am Titlul subiectului: (Fără titlu)
TORT CU FRISCA SI CREMA DE CIOCOLATA
blat:
-6 oua
-1 praf de copt
-2 cani[300ml]zahar
-2 cani faina
-50 ml apa fierbinte pentru stins praful de copt
sirop:
-300 ml apa
-3linguri zahar
-1 fiola esenta [dupa preferinta] vanilie
crema:
-500 gr margarina
-300 gr crema finetti
crema de frisca:
-500 ml frisca lichida
-200 gr smintina
decor din fructe de sezon sau ananas,kiwi,portocale
mod de preparare:
Se stinge praful de copt in apa fierbinte,se amesteca cu zaharul,faina,si ouale,pina se obtine o pasta omogena.Se toarna compozitia intr/o tava unsa si tapetata cu faina,si se coace la cuptor pina se rumeneste.[eu folosesc cuptorul electric deoarece se coace mai repede,ca si la drob,am estimat timpul de coacere in functie de acesta;la aragaz,focul trebuie sa fie moderat si asta prelungeste timpul de coacere]
Dupa ce s/a copt.se lasa sa se raceasca. Siropul se va obtine amestecind ingredientele la foc moderat,nu se lasa pe foc sa fiarba.Se lasa si acesta la racit.Crema se obtine amestecindu/se margarina cu finetti,nu va fie teama,nu va fi gretoasa! Dupa ce blatul si siropul s/au racit bine,blatul se va taia de preferat numai in doua,se pune prima foaie,pe platou,se insiropeaza turnind cu o lingura,pentru a se insiropa toata suprafata uniform.Apoi se aseaza crema,se pune si a doua foaie,care se insiropeaza si ea,iar la sfirsit se pune crema de frisca,dupa care se orneaza cu bucatele de fructe dupa gust!Se lasa la frigider 20 min.dupa care....puteti sa/l priviti!
Trimis: Mar Apr 06, 2010 8:58 pm Titlul subiectului: (Fără titlu)
PONCIURI
-BISCUITI SIMPLI 500 GR-
-MARGARINA 200GR.
-CREMA FINETTI 200GR
-SIROP 150ML
-NIEZ DE NUCA 100GR
-FULGI DE COCOS PENTRU DECOR[SE POATE FOLOSI SI CIOCOLATA CUVERTURA]
MOD DE PREPARARE:
Se farimiteaza biscuitii,sa amesteca cu siropul,margarina,crema finetti,si miezul de nuca tocat marunt.Se modeleaza bile mici cit nuca,se rostogolesc in cocos si...se dau 15 min. la rece,dupa care se pot servi!
Asta o poate face cu succes si un baiat de 10 ani!Succes!
Trimis: Mar Apr 06, 2010 9:03 pm Titlul subiectului: (Fără titlu)
Ah,scuze!La tort am uitat sa descriu prepararea cremei de frisca:se bate frisca,eventual cu un intaritor,apoi se amesteca cu smintina.[pentru cei care maninca mai dulce ,smintina se va amesteca putin mai inainte cu 2 linguri cu zahar].
Trimis: Mie Apr 07, 2010 6:42 am Titlul subiectului: (Fără titlu)
Mihaela14 a scris:
PONCIURI
-BISCUITI SIMPLI 500 GR-
-MARGARINA 200GR.
-CREMA FINETTI 200GR
-SIROP 150ML
-NIEZ DE NUCA 100GR
-FULGI DE COCOS PENTRU DECOR[SE POATE FOLOSI SI CIOCOLATA CUVERTURA]
MOD DE PREPARARE:
Se farimiteaza biscuitii,sa amesteca cu siropul,margarina,crema finetti,si miezul de nuca tocat marunt.Se modeleaza bile mici cit nuca,se rostogolesc in cocos si...se dau 15 min. la rece,dupa care se pot servi!
Asta o poate face cu succes si un baiat de 10 ani!Succes!
Nici nu stiam ca exista asa ceva... Multumesc, tine-o tot asa!
BLAT:
-300 GR.FAINA
-150 ML APA
- 15GR DROJDIE DE BERE
-UN PRAF DE SARE
UMPLUTURA:
-CARNE TOCATA-250GR
-PASTRAMA DE PORC150GR[SE POATE FOLOSI SI GUSA AFUMATA,KAIZER]
-CABANOS 100GR
-CASCAVAL 100GR
-BRINZA DE BURDUF AFUMATA 100GR
-MASLINE VERZI MARI
-ROSII 100GR
-ARDEI GRAS 50 GR
MOD DE PREPARARE
SE DESFACE DROJDIA IN APA CALDUTA,SE AMESTECA CU FAINA SI SAREA,APOI SE FRAMINTA BINE,DUPA CARE SE LASA LA DOSPIT.
DUPA CE A DOSPIT 30 MIN. LA O TEMPERATURA DE 35-40 GRADE ,SE INTINDE O FOAIE ,CARE SE VA COCE IN TAVA UNSA SI TAPETATA CU FAINA 5 MIN. LA 300 GRADE,SAU PINA DEVINE AURIE[USOR RUMENITA]
DUPA CE SE RACESTE,SE ASEAZA UNIFORM INGREDIENTELE FELIATE ,IN ORDINEA URMATOARE :CARNEA TOCATA,PASTRAMA,CABANOSUL,BRINZA DE BURDUF,CASCAVALUL,APOI OUALE BATUTE ,IAR LA SFIRSIT MASLINELE,ROSIILE SI ARDEIUL,TOATE TOCATE CUBULETE,SE COACE PINA SE RUMENESTE MODERAT.SE SERVESTE CALDA CU SOS DE ROSII CU ARDEI,PREPARAT CU CONDIMENTE DUPA GUST[BUSUIOCUL SI MAGHERANUL DAU O SAVOARE DEOSEBITA].
PAPANASI
-BRINZA PROASPATA DE VACA-350GR.
-OUA-4BUC
-FAINA300GR
-1 PRAF DE COPT
-ULEI-200ML[PENTRU PRAJIT]
-DULCEATA-300GR
-SMINTINA-200GR
MOD DE PREPARARE
SE FRAMINTA UN ALUAT DIN BRINZA,OUA,FAINA SI PRAF DE COPT,DUPA CARE SE MODELEAZA COVRIGEI CU DIAMETRU DE APROXIMATIV 4 CM,CARE SE VOR PRAJI IN ULEI LA FOC MODERAT,INTORCINDU/SE PE AMBELE PARTI.
PENTRU FIECARE COVRIGEL SE VA MODELA SI CITE O BILA CIT DIAMETRUL ACESTUIA,CARE LA FEL SE VA PRAJI.
SE VOR SCOATE PE PROSOP DE HIRTIE SI SE VA LASA PUTIN SA SE SCURGA DE GRASIME.
PE UN PLATOU SE VOR ASEZA COVRIGEII,CU BILA DEASUPRA,APOI SE TOARNA DULCEATA[SE POATE FOLOSI SI PELTEA SAU MARMELADA DE CASA-GEM,DAR DACA ESTE MAI GROASA SE VA PUNE CITE O LINGURITA IN INTERIORUL COVRIGELULUI,APOI DEASUPRA ,BILA]DUPA CARE SE VOR TURNA DEASUPRA CITE 2-3 LINGURI DE SMINTINA.
CHIAR DACA ESTE UN DESERT OCOLIT DE PERSOANELE LA CURA DE SLABIRE,DUPA PAREREA MEA,SE MERITA SA MANINCI O PORTIE,DOUA,TREI,DUPA CARE SA MAI TII O CURA DE SLABIRE!
CHIAR DACA ESTE UN DESERT OCOLIT DE PERSOANELE LA CURA DE SLABIRE,DUPA PAREREA MEA,SE MERITA SA MANINCI O PORTIE,DOUA,TREI,DUPA CARE SA MAI TII O CURA DE SLABIRE!
Bineinteles, sunt foarte buni, cand eram baietel, mancam papanasi regulat. Acum imi dau seama ca nu i-am mai savurat de mult timp. Cand ma intorc acasa, tratez eu cu bunica in acest sens.
Ora este GMT + 2 ore Du-te la pagina 1, 2Următoare
Pagina 1 din 2
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Nu puteți atașa fișiere în acest forum Nu puteți descărca fișiere în acest forum
Referință subiect (Stil MLA) "Arta de a gati. )." Mesaj online. Joi Iul 12, 2007 3:11 pm. razvan.bocu.ro / forum.bocu.ro. Mar Mai 21, 2024 5:18 pm. < http://forum.bocu.ro/viewtopic.php?t=505 >.